Najdłużej czekaliśmy na pojawienie się na polskim rynku
nowego grilla Broil King Royal 340, aby wreszcie podać długo oczekiwaną
informację o dostępności tego grilla w ofercie naszego sklepu.
Grill ten rzeczywiście wart jest tak długiego oczekiwania, a
jego zalety i użytkowe funkcje poznajemy już przy pierwszym grillowaniu.
W
piekarniku umieszczono trzy palniki tubowe, którym wystarcza zaledwie kilka
minut, aby rozgrzać piekarnik do temperatury 150 stopni. Przegrody pionowe
miedzy palnikami kierują temperaturę wprost pod ułożone na żeliwnym ruszcie
potrawy. Aromatyzery grilla chronią jego palniki przed nadmiarem skapujących
soków, oraz odparowują nasycone przyprawami zalewy, w których przygotowywaliśmy
nasze mięsne specjały. Nowym rozwiązaniem zastosowanym również w grillu Royal
340 jest wsuwany z boku grilla okapnik, oraz podwieszony do niego stalowy
zbiorniczek, w którym gromadzi się powstały podczas grillowania tłuszcz.
Należy zwrócić uwagę na zupełnie nową gruntownie zmienioną
dolną część piekarnika, która w nowym grillu Royal 340, posiada nie jeden jak
dotychczas lecz trzy otwory, którymi nadmiar tłuszczu przemieszcza się do
stalowego łatwo wyjmowanego zbiorniczka. Termometr w pokrywie oraz zawory
płynnej regulacji płomienia, są niezawodne do kontrolowania temperatury panującej na rusztach grilla.
I wreszcie to czego próżno szukać u innych producentów
grilli gazowych, czyli duża szafka z otwieranymi z przodu drzwiami, przez które
bez problemu włożymy do środka dużą 11 kilogramową butlę z gazem i umieścimy ją
na termonylonowym wózku, aby przemieszczała się razem z grillem.
Wszystko to wskazuje na to, że grill Broil King Royal 340
mimo nieco opóźnionego startu, może stać się hitem sprzedażowym w sezonie
grillowym 2014, ponieważ zapotrzebowanie na nieco mniejszy model grilla z
kuchenką boczną, dla osób nie dysponujących dużymi powierzchniami jest bardzo
duże.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz