Coraz częściej zastanawiamy się nad sensem kupowania i
spożywania wyrobów wędliniarskich z naszych sklepów. Duża ilość firm
produkujących wędliny na nasz rynek sprawia, że firmy muszą konkurować ze sobą
również ceną. Firmy chcąc znaleźć się na rynku muszą produkować dużo, tanio i z
długim okresem przydatności do spożycia. Wszystko to sprawia, że ich wyroby dla
poprawy smaku i w celu wydłużenia okresu
przydatności są naszpikowane wieloma niekorzystnymi dla naszych organizmów substancjami i konserwantami. Jest to
powodem, że po kilku dniach przetrzymywania ich w naszych lodówkach stają się śliskie
i niezbyt smaczne.
kliknij i powiększ zdjęcie
Polgrill proponuje Państwu przygotowanie na własne potrzeby wędlin, ryb czy drobiu przy pomocy wędzarni domowych.
Wśród wielu urządzeń do wędzenia, jakie są obecnie dostępne, najbardziej
uniwersalnymi są wędzarnie domowe kandyjskiej
firmy Bradley Smoker.
Wędzenie jako metoda konserwacji żywności za pomocą dymu
jest znana od stuleci. Dym sprawia, że produkty żywnościowe uzyskują długą
trwałość oraz specyficzny smak, zapach i kolor. Ogromne zapotrzebowanie na
zdrowe, wędzone produkty wolne od konserwantów, ulepszaczy i sztucznych
barwników przyczyniło się do ekspansji firm produkujących wędzarnie domowe. Bradley
Smoker oferuje proste w obsłudze elektryczne,
zautomatyzowane urządzenia wykorzystujące zrębki drzew liściastych formowane w specjalnie brykiety. Dzięki takim wędzarniom każdy z nas
może przygotować w domowym zaciszu doskonałe wędzone produkty na potrzeby swoje,
rodziny i gości.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz