wtorek, 7 października 2014

Wędzarnie domowe

Coraz częściej zastanawiamy się nad sensem kupowania i spożywania wyrobów wędliniarskich z naszych sklepów. Duża ilość firm produkujących wędliny na nasz rynek sprawia, że firmy muszą konkurować ze sobą również ceną. Firmy chcąc znaleźć się na rynku muszą produkować dużo, tanio i z długim okresem przydatności do spożycia. Wszystko to sprawia, że ich wyroby dla poprawy smaku i w celu wydłużenia  okresu przydatności są naszpikowane wieloma niekorzystnymi dla naszych organizmów  substancjami i konserwantami. Jest to powodem, że po kilku dniach przetrzymywania ich w naszych lodówkach stają się śliskie i niezbyt smaczne.



kliknij i powiększ zdjęcie


Polgrill proponuje Państwu przygotowanie na własne potrzeby  wędlin, ryb czy drobiu przy pomocy wędzarni domowych. Wśród wielu urządzeń do wędzenia, jakie są obecnie dostępne, najbardziej uniwersalnymi  są wędzarnie domowe kandyjskiej firmy Bradley Smoker.

Wędzenie jako metoda konserwacji żywności za pomocą dymu jest znana od stuleci. Dym sprawia, że produkty żywnościowe uzyskują długą trwałość oraz specyficzny smak, zapach i kolor. Ogromne zapotrzebowanie na zdrowe, wędzone produkty wolne od konserwantów, ulepszaczy i sztucznych barwników przyczyniło się do ekspansji firm produkujących wędzarnie domowe. Bradley  Smoker oferuje proste w obsłudze elektryczne, zautomatyzowane urządzenia wykorzystujące zrębki drzew liściastych formowane w  specjalnie  brykiety. Dzięki takim wędzarniom każdy z nas może przygotować w domowym zaciszu doskonałe wędzone produkty na potrzeby swoje, rodziny i gości.






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz