Wędzarnie domowe, proste w obsłudze i tanie w eksploatacji.
Jesień to wyjątkowa pora roku podczas której coraz większa liczba ludzi rozwija swoje zamiłowanie do przygotowania zdrowych i naturalnych wyrobów w przydomowych wędzarniach. Kolejny sezon wędzarniczy rozkręca się, a jego kulminacją będzie okres Świąt Bożego Narodzenia i powitania Nowego Roku. Wielu z nas pragnie mieć w tym szczególnym okresie na swoich stołach zdrowe własnoręcznie przygotowane i uwędzone wyroby wędliniarskie, ryby i sery. Przygotowanie odpowiednich zalew i specjalnych solanek w których przygotujemy potrawy, to często wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie i każdy ma w tej kwestii swoje doświadczenia. Nowi zwolennicy domowego wędzenia, którzy dopiero wkraczają do wędzarniczej braci i stawiają pierwsze kroki w tej dziedzinie, mogą skorzystać z doświadczeń, które bardzo łatwo znaleźć w internecie i literaturze fachowej.
W
naszym sklepie oferujemy szeroki asortyment wędzarni, które z
powodzeniem sprawdzą się podczas wędzenia w domowych warunkach.
Dzielimy je na te, w których czysty dym wędzarniczy i temperaturę
podczas wędzenia uzyskujemy dzięki elektrycznym grzałkom
kontrolującym cały proces oraz te, które cel ten osiągają dzięki
gazowym palnikom.
Do
pierwszej grupy zaliczamy Wędzarnie Kanadyjskiej firmy Bradley
Smoker oraz polskiego producenta firmy Borniak.
Wędzarnie Bradley Smoker
Kanadyjska
firma Bradley Smoker oferuje elektryczne wędzarnie, które produkują
dym ze specjalnie preparowanych brykietów wykonanych z
wyselekcjonowanych zrębek drewna z drzew liściastych. Spalające
się brykiety dają czysty, wolny od gazów, kwasów i żywic dym
przenikający i konserwujący wędzone produkty. Wędzarnie te są
całkowicie zautomatyzowane, a proces wędzenia przebiega w
izolowanych komorach przystosowanych do wędzenia zimnego lub dzięki
zastosowaniu dodatkowych grzałek wędzenia na gorąco. Wędzarnie
Bradley proponowane są w dwóch wielkościach, dostosowanych do
naszych potrzeb.
Wędzarnie Borniak
Firma
Borniak to polski producent wędzarni elektrycznych, które do
produkcji dymu wykorzystują zrębki wędzarnicze wyselekcjonowane z
drzew liściastych rosnących w czystych ekologicznie rejonach
Polski. Spalane w wędzarniach Borniak zrębki produkują całkowicie
naturalny, wolny od chemicznych dodatków, pyłów i zanieczyszczeń
dym przenikający i konserwujący wędzone produkty. Wędzarnie są
częściowo zautomatyzowane, a proces wędzenia przebiega w
izolowanych komorach przystosowanych do wędzenia zimnego lub dzięki
zastosowaniu dodatkowych grzałek wędzenia na gorąco. Obsługa
urządzenia jest bardzo prosta i ogranicza się jedynie do
uzupełnienia wkładu do podajnika generatora dymu i kontroli
temperatury procesu. Dzięki połączeniu wszystkich elementów
wędzarni i zrębków w procesie wędzenia uzyskujemy wyroby
charakteryzujące się trwałym smakiem, zapachem i barwą. Wędzarnie
Borniak proponowane są w dwóch wielkościach dostosowanych do
potrzeb klientów, 70 lub 150 litrów.
Wędzarnia Broil King Smoke
Absolutną
nowością oferowaną w naszym sklepie jest wędzarnia gazowa
kanadyjskiej firmy Broil King specjalizującej się od wielu lat w
produkcji najwyższej jakości grilli gazowych i wędzarni domowych.
W wędzarni Broil King Smoke nośnikiem energii powodującej
rozgrzanie wiórów drzewnych i komory wędzenia jest palnik zasilany
gazem. Wędzarnia Broil King Smoke uruchamiana jest jednym
przyciśnięciem zapalarki, która rozpala gazowy palnik pod komorą
wędzenia. Temperaturę śledzimy na zamocowanym w drzwiach komory
precyzyjnym termometrze i dostosowujemy ją do potrzeb znajdujących
się w środku wyrobów.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz